Startside
Op
Forslag til ny værnepligtordning
Nationalt hjælpekorps
Sommer Boot Camp
Hjemmeværnsudfordringen
Folkeskole ordensregler
Nye jobs til truede unge

Unge i Danmark anno 2008
2008 startede nogenlunde roligt efter et 2007 præget af rydningen af ungdomshuset.

Først kom fokus på pigebanderne.

Derefter kom vinterferien, hvor at det gik helt galt. En kombination af manglende tilbud til en generation som har været aktiveret hele deres barndom af verden bedste pasningssystem med højt engagerede medarbejdere, frustration over at livet kan gå de unge imod sendte en masse unge landet over på et hærgen gennem byerne.

En årsagsforklaring på nogle tegninger er lige så god som hvis de havde forsøgt at forklare urolighederne med protester mod omlægningen af lokaltrafikken.

I påske forsatte det med et meningsløst overfald på åben gade resulterede et dødsfald.

Efter påske kom fokus på de 6.300 skolepligtige børn, som hænger andre steder og ind imellem krydres mediebilledet med historier om grupper af unger, som slår andre børn ned.

Set i det lys så er der på disse sider lavet nogle løsninger til landets politikere inspireret af metoder, som bruges rundt omkring på kloden.

Disse er suppleret med en række foranstaltninger fra søster-sitet Retsreform nu.

Det handler om slikkepind kontra bambusstok.

 
Problem Slikkepind Bambusstok
Pjækkeri Hjemmeværnsudfordringen: 1,5 års forløb, hvor at den unge for lov til at bryde ud af sin dagligdag og få en ny chance i et struktureret miljø (detailside). Vælges denne løsning har man også aftjent sin værnepligt.

 

Ungdomsdomstolen: Et organ på skolen, som drevet af eleverne med rådgivning af jurister og sagsbehandlere, som skal undersøge hvilke løsninger, der skal til for at deres kammerat vil komme på skolen igen. Kan udstede en straf, hvis den unge blot ikke gider at gå i skole (detailside om selve ungdomsdomstolen) og forslag til supplerende bestemmelser i skolen regelbog.
Kedsomhed i ferier Sommer boot camp: En fitness boot camp af en uges varighed, som afholdes i sommerferien. (detailside)

National hjælpekorps: En aktivitetslejr drevet af civilforsvaret hvor at der er samfundstjeneste og aktion. (Detailside)

Kommunale småjobs efter svensk mønster oprettet specielt for unge i ferierne. (Detailside)