Startside
Op

JP's tegninger
For måneder siden offentliggjorde Jyllands-posten tegninger af en fortaler for en anden religion, som et mindretal her i landet har valgt at tilbede.

Her i landet har vi ytringsfrihed og derfor har aviserne lov til at skrive hvad de har lyst til indenfor lovens grænser.

Af ubegribelige grunde går det halve mellemøsten så uprovokeret amok. Det var totalt uventet og vi må nødtvungent erkende at den professionelle indstilling, vi har til handel ikke gælder i international handel. Her skal sælger krybe og kravle for købers vantro traditioner.

Det er naturligvis ikke et adfærdsmønster vi kan byde vores medarbejdere. Resultatet må være at vi trækker os ud af det globale markedet og arbejder imod den voksende globalisering. For prisen for samhandel med ikke være ophør af vores kultur og i vores kultur fylder ytringsfrihed og satiren så meget, at det er vores kultur.

Lad os derfor arbejde for en mellemfolkelig forståelse, hvor vi må fortsætte med at latterliggøre og ytre os, som vi har lyst i Danmark, alt i mens resten af verdenen må bøje sig i støvet.

Med hensyn til eksporten, så står det folk frit for, om de ønsker at købe vores varer. Vi skal i hvertfald ikke på tvinge folkeslag i andre lande vores varer. De må selv henvende sig.

 

A couple of months ago a Danish newspaper decided to publish some drawings of a person from another religion. There are almost no followers of this religion in Denmark.

We have freedom of speech in Denmark and our newspapers are allowed to write anything they want inside the frames of our laws.

For some reason we do not understand, people in the middle east got angry with us. It was unexpected and we have acknowledged that buyers down there are not professionals.

We would not accept it and now a growing number of Danes are working forward an isolation of Denmark so we can continue our culture and way of life.

We would continue to do as we always have been doing.

People should be able to decide whether they want to buy Danish goods. We would not pressure people if they do not like us.